Matchning & rekrytering

Hos Bois har sedan 1989 matchat arbetssökande till olika arbeten. Det är en stor inspirationskälla för våra konsulter när arbetsgivare och kandidater hittar rätt och får en trygg och bra avkastning. Våra uppdragsgivare är små och medelstora företag som vill slippa en stor och krävande rekryteringsprocess och bara ha ett par kandidater som de vill träffa. Många uppdrag kommer direkt från kandidater som antingen vill byta jobb eller blivit uppsagda.

Vår metodik är enkel:

Behovsanalys och kravprofil

Vi tar fram en behovsanalys, det är så vi får grunden till en kravprofil. Skapandet av en behovsanalys börjar med ett första möte där vi lär känna dig eller din organisation. Sedan skapar vi en kravprofil för matchningen.

Hitta kandidater / arbetsgivare

När kravprofilen är klar är det dags att söka efter potentiella kandidater. Vi annonserar den aktuella tjänsten i våra kanaler där annonserna är skapade utifrån kravprofilen

Urval

Dags att göra ett urval bland de sökande kandidaterna. personprofilanalyser (Disc). Anledningen till det är att vi då identifierar kandidaternas styrkor och drivkrafter för att matcha de mot den aktuella kravprofilen.

Anställningsintervju

Eftersom vi alltid träffar och intervjuar alla kandidater innan slutintervju kan ni vara trygga i att ni enbart träffar kandidater som vi bedömer har de kompetenser och drivkrafter ni efterfrågar.